Diepe ontspanning Yoga Nidra

Bij het woord Yoga denk je vaak al snel aan allerlei oefeningen en bewegingen. Bij Yoga Nidra echter lig je ontspannen op je rug met een warme deken over je heen en word je langzamerhand in een diepe staat van ontspanning gebracht. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. In deze staat functioneer je op een dieper niveau van bewustzijn. Door middel van  begeleide ontspanningsoefeningen en visualisaties zal je ondervinden dat je hersengolven zich tussen ‘alfa’ (meditatie) en ‘theta’ (droom)-staat begeven, waardoor je een diepe staat van ontspanning en soms zelfs een trance kunt ervaren.

Aangezien Yoga Nidra heel ontspannend werkt kan het worden gebruikt om te zuiveren, blokkades en overtuigingen langzaam maar zeker los te laten. Door de beoefening van Yoga Nidra maak je je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. Zo kan het er voor zorgen dat je beter en dieper slaapt, je beter kunt concentreren, meer rust, creativiteit en energie hebt en dat je immuunsysteem sterker wordt. Daarnaast kan deze vorm van yoga helpen tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs een te hoge bloeddruk. Eén sessie staat gelijk aan 3 á 4 uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra vaak verfrist en uitgerust.

Yoga Nidra is niet alleen een manier van lekker ontspannen, het is iedere keer weer een unieke ervaring. Yoga Nidra helpt je om je verbonden te voelen met jezelf, met anderen en met de wereld om je heen.

Of je nu al goed in je vel zit of juist nog niet, iedereen heeft baat bij een goede sessie!

De lessen worden gegeven op:
Zaterdagochtend. De volgende datums worden eerdaags bekend gemaakt.
Tijd: 09:30 tot 11:00 uur

Kosten: 10 euro per les of 1 strip van je strippenkaart