Mindfulnesstraining

Mindfulnesstraining wellicht iets voor jou?

Ben je vaak (te) druk waardoor je jezelf snel voorbij rent? Heb je last van stress- of spanningsgerelateerde klachten? Draai je in je hoofd veel overuren door piekergedachten? Slaap je slecht, ben je vaak moe of heb je het gevoel dat je niet meer echt kunt genieten? Of wil je gewoon leren mediteren en handvatten krijgen om bewuster te leren leven? Wellicht is een Mindfulnesstraining dan iets voor jou.

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst.

mindfulness

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Door een mindfulnesstraining kun je leren:

• Bewuster te leven. Met je aandacht bij datgene te zijn waar je werkelijk mee bezig bent, in plaats van vaak al op de automatische piloot te handelen terwijl je aandacht geheel ergens anders is.
• Beter met je gedachten, emoties en lichamelijke ongemakken om te gaan.
• Bewuster keuzes te maken i.p.v. automatisch te reageren.
• Inzicht krijgen in je automatische/aangeleerde patronen.
• Bewuster te worden van je grenzen waardoor je ook de keuze hebt om deze beter te bewaken.
• Meer acceptatie te vinden in de gebeurtenissen van het leven.
• Meer in verbinding te zijn met jezelf en meer rust te vinden in je hoofd.
• Aandachtiger te leven en meer in het moment aanwezig zijn, waardoor je meer kunt genieten van het leven.

De eerst volgende Mindfulnesstraining waar je je voor kunt aanmelden:
Data: Zaterdagochtend 2, 9, 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april 2019
Tijd: 09:30 – 12:00 uur

Stilte (begeleide) meditatie dag: Zondag 7 april 2019

Kosten: 350 euro inclusief persoonlijk kennismakingsgesprek (30 á 45 minuten), 8 sessies van 2,5 uur, een stilte meditatie dag, werkmap, audiomateriaal, gebruik van meditatiekussens e.d. en tussendoortjes en thee.
Als mindfulnesstrainer ben ik aangesloten bij de vereniging voor Mindfulness VMBN (De VMBN staat voor het bevorderen van mindfulness in de samenleving, door hoog gekwalificeerde trainers.) Dit betekent dat u via bepaalde zorgverzekeringen de mindfulnesstraining vergoed krijgt.
Deze training wordt altijd gegeven in kleine groepen van 6 tot 8 personen.  Hierdoor krijgt iedereen persoonlijke aandacht en kan er een leerzame omgeving worden gecreëerd.

Gedurende de training krijg je huiswerkopdrachten mee zoals het volgen van een begeleide meditatie. Dit zal dagelijks ongeveer een half uur van je tijd vragen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van een volgende training? Of wil je deze training liever niet in een groepsverband doen, maar wel graag individueel zodat we de training helemaal aan jou kunnen aanpassen? Stuur mij dan gerust een e-mailbericht voor de mogelijkheden.

Yoga Centrum harmonie in jezelf Enkhuizen

Yoga centrum Harmonie in jezelf – Enkhuizen