Yoga Nidra

We zullen de Yoga Nidra lessen beginnen met enkele zachte yoga oefeningen om op een rustige manier wat ruimte in het lichaam te maken. Daarna nemen we alle tijd voor de Yoga Nidra sessie.

Yoga Nidra wordt ook wel de yoga van de slaap genoemd. Ons lichaam komt in een toestand van rust, terwijl onze geest helder en wakker blijft. Het lichaam ligt stil, terwijl het bewustzijn wordt begeleid op een ontdekkingsreis.
Hierdoor zal het lichaam in een diepe toestand van rust komen, waarbij bijvoorbeeld het (autonoom) zenuwstelsel positief beïnvloed wordt. Wanneer er veel stress wordt ervaren in het dagelijks leven zal je lichaam altijd in een actieve (overleving) toestand zijn (de vecht/vlucht reactie). Dit vraagt ontzettend veel van het lichaam en put het uiteindelijk ook uit. Ook als je moeite hebt om echt (diep) te ontspannen en vaak niet goed slaapt zal je je lichaam uiteindelijk uitputten. Hierdoor wordt het lichaam meer vatbaar voor allerlei andere klachten, aandoeningen en ziektes. Yoga Nidra helpt je om je systeem weer tot rust brengen zodat het lichaam kan herstellen en kan opladen.
Yoga Nidra is wetenschappelijk bewezen één van de meest krachtige methodes om een diepe staat van ontspanning te bereiken. Één Yoga Nidra sessie staat gelijk aan ongeveer 4 uur slaap!

Er worden binnenkort weer nieuwe yoga nidra sessies ingepland. Als je op de hoogte gehouden wilt worden kun je dit aangeven via een e-mailbericht naar: info@yoga-harmonieinjezelf.nl

Yoga Centrum Harmonie in jezelf – Enkhuizen