Tijdens deze sessie gaan we bewust ademen d.m.v. verschillende ademoefeningen. Hierop aansluitend zullen we verder gaan met een ontspannen Yoga Nidra meditatie. We brengen hiermee eerst rust in ons lichaam, geest en emoties. Door de diepe ontspanning en het loslaten kun je dieper in contact komen met jeZelf en een staat van puur bewustzijn ervaren.

Van nature is in rust de adem voelbaar in de buik. Hierbij is het parasympatische deel van ons zenuwstelsel actief wat o.a. ook zorgt voor een rustige hartslag en een goede spijsvertering. Wanneer we veel stress in het leven ervaren en continu druk zijn blijft je lichaam in een actieve staat waarbij juist het sympathische deel van het autonoom zenuwstelsel actief blijft. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ervaren dat je een hoge of snelle ademhaling hebt, een hoge bloeddruk en continu een soort gevoel van ‘aan staan’ en spanning ervaart. Door ademoefeningen kun je je lichaam uit de actie/ aan stand weer terug begeleiden naar ontspanning. Dit zorgt ervoor dat je lichaam en je hele systeem zich weer kan herstellen. 

Door de combinatie met Yoga Nidra is het mogelijk om nog dieper in ontspanning te gaan en een staat van puur bewustzijn te ervaren waarbij je volledig verbonden bent met jeZelf. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je een soort van trance ervaart, een hele diepe bewuste ontspanning.

Bij het woord Yoga denkt men vaak al snel aan allerlei bewegingsoefeningen. Yoga Nidra is echter een begeleide meditatie waarin je ontspannen op je rug ligt met een dekentje over je heen en waarbij je langzaam steeds dieper in een bewuste ontspanning zakt.

Adem & Yoga Nidra sessie:

  • Datum: Zaterdag 29 april 2023
  • Tijd: 09:45 – 11:15 uur