Naar mijn inzien zijn er 3 hoofdpijlers voor het leven. Hieronder zal ik ze kort beschrijven.

Bewust Zijn. De basis, een staat van zijn. Daarom staat deze ook bovenaan in de driehoek. Bewustzijn hebben we allemaal, identiek. Wanneer je vanuit een ‘wakker’ bewustzijn (bewust van bewustzijn) aanwezig bent in het hier en nu, is er een continue basis van innerlijke vrede en rust, wat er ook gebeurt in het denken, emoties en lichaam. Je bent niet je gedachten, emoties of het lichaam, maar de ervaringen doen zich aan jou voor zonder dat de denkgeest daar een reactie overheen plaatst (of je bent je bewust dat de denkgeest de neiging heeft om er een reactie overheen te leggen).

Gelukkig Zijn. Dit betekent dat je vanuit de basis van je wakker bewustzijn continu bewust kan bijsturen naar afgestemd zijn met jeZelf, degene wie je werkelijk bent achter al die duizenden gedachten (oftewel ego; de idee├źn box met overtuigingen over wie je ‘denkt’ te zijn). Wanneer er een bewuste afstemming ontstaat met het denken, emoties en lichaam ontstaat er balans en harmonie in jezelf. Dan ben je geen slaaf meer van je denken en beland je niet meer in emotionele rollercoasters en/of is je lichaam niet meer lastig bij bijvoorbeeld pijn, maar weet je dat je systeem communiceert wanneer je uit balans raakt of anders gezegd van jouw pad afraakt doordat je bijvoorbeeld vastgreep aan een overtuiging of conclusie in je denkgeest welke op dit moment niet (meer) kloppend is voor jou. Emoties en lichaam communiceren dus continu met jou om je te laten weten wanneer je mag bijsturen om op je pad te kunnen blijven. Hoe verder uit balans, hoe harder de emoties en uiteindelijk het lichaam roepen om je bewuste aandacht. Dit heeft een ‘wakker’ bewustzijn nodig om het te herkennen en er naar te kunnen handelen zodat je kunt bijsturen zodra je een kant opgaat die niet voor jou is. Je persoonlijke pad, de unieke doelen die jij hier te leven hebt waardoor je geluk en tevreden ervaart.

Gezond Zijn. Uiteraard is het belangrijk om je systeem gezond te houden. Gezonde (natuurlijke) voeding, beweging en ontspannen vormen de basis van een gezond systeem, maar ook de verbinding met jezelf en de verbinding met elkaar is belangrijk voor onze gezondheid.

Tijdens de lessen in het centrum oefenen we met deze 3 pijlers. Ieder op zijn eigen manier, stapje voor stapje. In de lessen oefenen we het in het klein, maar als vanzelf zal je het steeds meer in je dagelijks leven gaan integreren en wordt het steeds meer een levenshouding. Stapje voor stapje. Bewust, gelukkig en gezond.