Jessica

Coach, Mindfulness & Yoga Docente

‘Yoga geeft mij rust en inzicht.’

Mijn naam is Jessica, geboren in 1989. Ik begon mijn carrière als fotografe, waarna ik heb doorgestudeerd aan de kunstacademie, Gerrit Rietveld Academie. Ik vond het op dat moment geweldig! Ik kon al mijn creativiteit kwijt, maar toch miste ik iets en kon ik niet volledig gelukkig zijn.. Na dan ook vele gebeurtenissen in mijn leven ging in 2012 mijn lichtje even uit. Daar kwam op mijn 22e levensjaar de wel bekende burn-out om de hoek kijken. Dit was een periode waarin ik mezelf veel beter leerde kennen en ook vele puzzelstukjes op hun plek begonnen te vallen. In deze periode ben ik ook begonnen met het volgen van yogalessen. Dit gaf me bijvoorbeeld ontzettend veel inzicht in hoe ik bezig was, acceptatie en de rust om de dingen te verwerken die nog op mijn bordje lagen. Na enkele jaren als leerling op de yogamat te hebben gestaan, was het ook tijd voor mij om me verder te gaan verdiepen in het yogapad. Ik besloot om de opleiding voor Integrale Hatha Yoga docente te gaan volgen. Dit was echt als thuiskomen. Mijn liefde voor yoga werd alleen maar groter, tot op de dag van vandaag. Ik ben na het behalen van mijn diploma voor Integrale Hatha Yoga docente (2014) door gegaan met een opleiding tot Power (Vinyasa) Yoga docente (2015). De combinatie van beide vormen van yoga geeft mij een fijn gevoel van balans waar ik al lang naar op zoek was.

 

Het rustige van Integrale Hatha Yoga met het actieve en krachtige van Power Yoga. Vlak na het afronden van de Power Yoga opleiding kwam er gelijk weer iets heel moois op mijn pad: Mindfulness. Het boeide me vanaf het eerste moment dat ik er mee in aanraking kwam. De nuchtere kijk, het opmerkzaam zijn van wat er is, nu, terwijl het niet anders hoeft. Ik ben opgeleid tot mindfulnesstrainer (2016). En aangezien ik erg graag nieuwe kennis op doe en mezelf door ontwikkel, kon ik het niet laten om mij nog verder te ontwikkelen in de yoga. Ik heb mijn kennis daarna dan ook uitgebreid Yin Yoga (2017). Een fantastische vorm van yoga. Yin Yoga zorgt in mijn leven voor intense rust en ontspanning. Het mogen loslaten. Het zorgt voor vertrouwen, overgave en acceptatie, niet alleen op de mat, maar vooral ook in het dagelijks leven. Ook ben ik enkele jaren geleden opgeleid tot Yoga Nidra docente (2018). Yoga Nidra is een prachtige tool om dieper in contact met jezelf te komen en voor ultieme ontspanning. Zeker mijn favoriet van dit moment! 

Yoga is veel meer dan alleen lichamelijke houdingen die goed zijn voor het lichaam. Yoga gaat over bewust in het leven staan. Leven op een manier die werkelijk bij jou past. Zodat jij je leven kunt leven zoals je daar gelukkig van wordt! Het is dus niet alleen een uurtje op de yogamat staan, maar uiteindelijk wordt het een manier van bewust leven.

Na de vele yoga opleidingen kwam bij mij ook de interesse om graag persoonlijk te willen coachen. Naast de (individuele en groeps) mindfulnesstrainingen die ik al geef, bied ik nu ook 1 op 1 begeleiding aan. Dit doe ik o.a. via (Emotie)Coaching. Ik merk dat dit is wat ik heel graag doe. Mensen begeleiden op hun pad zodat een ieder zich fijn en gelukkig kan voelen. 

Soms voel je het.. Dan weet je, dit is mijn pad, dit is precies wat bij mij past, dit is wat ik wil doen! En dat heb ik vol zekerheid met het lesgeven in Yoga, Mindfulness en Coaching. Het uitdragen van Yoga, Mindfulness en Coaching is volledig mijn passie. Ik vind het fantastisch om les te mogen geven in Yoga & Mindfulness en mensen persoonlijk te mogen begeleiden waarbij ik mijn kennis en vaardigheden kan delen en zo samen te groeien in ieders persoonlijke ontwikkeling.

Yoga, Mindfulness & Coaching – Harmonie in jezelf