Hatha is een rustige vorm van yoga. We beginnen de les met enkele momenten van rust om de aandacht naar onszelf te brengen. De yoga houdingen worden enige tijd vast gehouden om ze vervolgens af te wisselen met momenten van ontspanning om het lichaam na te voelen. Dit heeft als doel dat je heel bewust het lichaam leert aanvoelen. Dat je bewust wordt waar je bijvoorbeeld spanning vasthoud en het bewust kan leren loslaten. Door dit te oefenen zal je merken dat je in het dagelijks leven hier ook bewuster van zal zijn. Naast yoga houdingen worden er soms ook ademoefeningen gedaan. We sluiten de les af met een begeleide meditatie van ongeveer 15 minuten met verschillende thema’s om o.a. het denken tot rust te brengen en het lichaam te ontspannen.

Hatha Yoga verschilt met Flow Yoga doordat het een rustigere vorm van yoga is waar meer ruimte is voor ontspanning.
Hatha Yoga verschilt van Mindful Yoga doordat de houdingen uit de Hatha Yoga meer verdieping hebben en de les is daarnaast meer gericht is op loslaten en ontspannen terwijl Mindful Yoga meer gericht is op het verkennen en het opmerkzaam zijn.
De houdingen uit de lessen van Hatha Yoga en Integrale Yoga zijn nagenoeg hetzelfde. De meditaties uit de Hatha Yoga zijn meer gericht op het denken tot rust te brengen en het lichaam te ontspannen, terwijl er met Integrale Yoga meditaties meer ruimte is voor verdieping voor innerlijke ontwikkeling.

Yoga Centrum Harmonie in jezelf – Enkhuizen