Integrale Hatha Yoga is een rustige vorm van yoga. We beginnen de les met enkele momenten van rust om de aandacht naar onszelf te brengen. De yoga houdingen worden enige tijd aangehouden om ze vervolgens af te wisselen met momenten van ontspanning om de uitwerking in het lichaam te voelen. Dit heeft als doel dat je heel bewust je lichaam leert aanvoelen. Dat je bewust wordt waar je bijvoorbeeld nog spanning vasthoud en het bewust kan leren loslaten. Door dit te oefenen zal je merken dat je in het dagelijks leven hier ook bewuster van zal zijn en uiteindelijk makkelijker kunt loslaten.

De yoga houdingen bevorderden natuurlijk de lichamelijke gezondheid met het soepel en sterk maken en houden van je lichaam. Naast de yoga houdingen worden er ook ademoefeningen gedaan om bijvoorbeeld het lichaam te voorzien van extra zuurstof en meer energie vrij te laten komen. We sluiten de les af met een begeleide meditatie met verschillende thema’s met als doel lichaam en geest tot rust te brengen en verdere verdieping voor innerlijke ontwikkeling.

Integrale Yoga verschilt met Vinyasa Flow Yoga doordat het een rustigere vorm van yoga is waar meer ruimte is voor ontspanning.
Integrale Yoga verschilt van Mindful Yoga doordat Integrale Yoga meer gericht is op loslaten en ontspannen terwijl Mindful Yoga nog een stapje daarvoor is waar we eerst gaan verkennen en opmerkzaamheid ontwikkelen.

Yoga Centrum Harmonie in jezelf – Enkhuizen