Mindful Yin Yoga is een vorm van yoga waar we gebruik maken van de elementen uit de Mindfulness, Yin & Hatha Yoga. Het is een rustige en toegankelijke vorm van yoga.

Er wordt in deze les o.a. een aandachtsoefening gedaan vanuit de Mindfulness. Dit kan bijvoorbeeld een adem-, lig- of zitmeditatie gericht op opmerkzaamheid zijn, maar soms ook met thema’s als visualisatie- of vriendelijkheid. Je traint hiermee om bewust aandacht te geven aan het moment en te onderzoeken wat zich in jou afspeelt op dat moment. Je leert als het ware een milde vriendelijke aandacht te geven aan zowel het prettige als het minder prettige wat zich in jou afspeelt.

Ook nemen we in deze les een aantal (beginners) Yin houdingen aan waarbij we wat langere tijd in dezelfde houding blijven. Het doel hiervan is onder andere om het bindweefsel in het lichaam te rekken wat zorgt voor goede hydratatie wat noodzakelijk is voor gezond, soepel en sterk bindweefsel. Tevens zorgen de Yin Yoga houdingen ook voor het gezond en sterk houden van de gewrichten. De Yin yogahoudingen combineren we met yogahoudingen vanuit de Hatha Yoga waarbij we ook de spieren op een milde manier zullen gebruiken om deze gezond en sterk te maken en vooral te houden.

Bij Mindful Yin Yoga gaat het onder andere om opmerkzaamheid en bewustzijn ontwikkelen en daarbij het verkennen van je grenzen, waar die grenzen ook liggen. Je bent bewust bezig met je eigen proces. Het gaat er in yoga niet om hoe soepel en lenig je bent maar om zowel lichamelijk als geestelijk jouw eigen grenzen te verkennen, herkennen maar vooral ook erkennen en daar naar te luisteren.

Yoga Centrum Harmonie in jezelf – Enkhuizen