Mindfulnesstraining

Ben je vaak (te) druk waardoor je jezelf snel voorbij rent? Heb je last van stress- of spanningsgerelateerde klachten? Draai je in je hoofd veel overuren door piekergedachten? Slaap je slecht, ben je vaak moe of heb je het gevoel dat je niet meer echt kunt genieten? Of wil je gewoon leren mediteren en handvatten krijgen om bewuster te leren leven? Wellicht is een Mindfulnesstraining dan iets voor jou.

Mindfulness gaat over aandacht. Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness is het makkelijkst te begrijpen vanuit zijn tegendeel: leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk – let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest bezig is met iets anders, met verleden en toekomst.

mindfulness

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Door een Mindfulnesstraining kun je leren:
• Bewuster te leven. Met je aandacht bij datgene te zijn waar je werkelijk mee bezig bent, in plaats van vaak al op de automatische piloot te handelen terwijl je aandacht geheel ergens anders is.
• Beter met je gedachten, emoties en lichamelijke ongemakken om te gaan.
• Bewuster keuzes te maken i.p.v. automatisch te reageren.
• Inzicht krijgen in je automatische/aangeleerde patronen.
• Bewuster te worden van je grenzen waardoor je ook de keuze hebt om deze beter te bewaken.
• Meer acceptatie te vinden in de gebeurtenissen van het leven.
• Meer in verbinding te zijn met jezelf en meer rust te vinden in je hoofd.
• Aandachtiger te leven en meer in het moment aanwezig zijn, waardoor je meer kunt genieten van het leven.

Als gediplomeerd Yoga & Mindfulness docente ben ik aangesloten bij de vereniging voor Mindfulness VMBN (De VMBN staat voor het bevorderen van mindfulness in de samenleving, door hoog gekwalificeerde trainers). Dit betekent dat u via bepaalde zorgverzekeringen de Mindfulnesstraining vergoed krijgt. Klik hier om te kijken of jouw zorgverzekering deze training vergoed.

Deze training wordt altijd gegeven in kleine groepen.  Hierdoor krijgt iedereen persoonlijke aandacht en kan er een leerzame omgeving worden gecreëerd.

Gedurende de training krijg je huiswerkopdrachten mee zoals het volgen van een begeleide meditatie. Dit zal dagelijks ongeveer een half uur van je tijd vragen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van een volgende training? Of wil je deze training liever niet in een groepsverband doen, maar wel graag individueel zodat we de training helemaal aan jou kunnen aanpassen? Stuur mij dan gerust een e-mailbericht voor de mogelijkheden.

Yoga centrum Harmonie in jezelf

VMBN

Ervaringen uit vorige training:

Deelnemer:
Ik heb geleerd dat ik wat liever en aardiger mag zijn voor mezelf. Om stil te staan bij het nu in plaats van altijd maar het moeten. Ook heb ik meer inzicht gekregen in mijn vaste patronen van denken, voelen en doen. Jessica straalt veel rust uit, een fijne persoonlijkheid, fijne stem, behulpzaam en altijd een luisterend oor. Ze heeft kennis van zaken en ze weet de deelnemers goed te begeleiden. Mede door Jessica’s deskundigheid en fijne persoonlijkheid heeft ze deze training tot iets heel waardevols gemaakt.

Deelnemer:
Ik heb geleerd om vanaf een afstandje naar mezelf te kijken en relaxter en bewustere manier dingen te doen. Jessica begeleid de hele training op een rustige manier, ze luistert naar je zonder je te beoordelen. Dank je wel Jessica. Ik ben weer een stapje dichter bij mezelf gekomen door jouw training.

Deelnemer:
Ik heb door deze training meer rust gekregen. Het is me duidelijk geworden waarom ik bijvoorbeeld onrustig kan reageren. Jessica zorgt voor rust in de groep en ze betrekt iedereen erbij zonder dwingend te zijn. Ik heb veel geleerd in deze training en zal Mindfulness blijven beoefenen. Dank je wel.

Deelnemer:
Ik ben door deze training bewuster geworden, leren om van een afstandje naar een situatie te kijken, en inzicht gekregen in wat mij energie geeft en wat mij energie neemt. Dit kan ik nu ook makkelijker inzetten. Jessica straalt rust uit en vraagt door waar nodig, dit brengt je echt tot inzicht. Ik geef haar een 10 met een griffel!

Deelnemer:
Ik heb geleerd dat ik niet alles moet, maar mag. Meer pauzes nemen, grenzen aangeven. Gedachten kan ik nu meer van een afstand bekijken, gedachten zijn maar gedachten. Jessica heeft een rustige fijne stem en houding. Ze benaderd iedereen op een milde manier. Ze geeft duidelijke uitleg van de oefeningen en onderwerpen en heeft de veel kennis voor deze training.

Deelnemer:
Deze training heeft mij geleerd om mindfulness toe te passen in mijn leven. Jessica weet de oefeningen op een kalme aangename manier te begeleiden. Ze geeft je advies en is persoonlijk bereikbaar voor problemen of als je even vastloopt. Ze heeft de training heel goed begeleid.

Deelnemer:
Ik heb geleerd om bewuster te zijn en anders om te gaan met situaties. Jessica is erg geduldig, aandachtig en positief. Ze is een goede docente. De stilte dag was ook hele een mooie ervaring.

Deelnemer:
Ik heb geleerd dat ik nu genoeg kennis heb. Dat ik gewoon moet oefenen op de manier zoals het voor mij past zonder de lat voor mezelf te hoog te leggen. Jessica is erg betrokken, geïnteresseerd en straalt veel rust uit, en heeft een prettige stem voor de meditaties. Bedankt voor je oprechte betrokkenheid en interesse!