Mindfulnesstraining

Ben je vaak (te) druk waardoor je jezelf snel voorbij rent? Heb je last van stress- of spanningsgerelateerde klachten? Draai je in je hoofd veel overuren door piekergedachten? Slaap je slecht, ben je vaak moe of heb je het gevoel dat je niet meer echt kunt genieten? Of wil je gewoon leren mediteren en handvatten krijgen om bewuster te leren leven? Wellicht is een Mindfulnesstraining dan iets voor jou.

We kennen allemaal ervaringen van volledig aanwezig zijn: de adembenemende zonsondergang, prachtige muziek of een andere intense ervaring. Onze geest is stil, we zijn één en al aandacht. We proeven de rijkdom van het moment.

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Door een Mindfulnesstraining kun je leren:
• Bewuster te leven. Met je aandacht bij datgene te zijn waar je werkelijk mee bezig bent, in plaats van vaak al op de automatische piloot te handelen terwijl je aandacht geheel ergens anders is.
• Beter met je gedachten, emoties en lichamelijke ongemakken om te gaan.
• Bewuster keuzes te maken i.p.v. automatisch te reageren.
• Inzicht krijgen in je automatische/aangeleerde patronen.
• Bewuster te worden van je grenzen waardoor je ook de keuze hebt om deze beter te bewaken.
• Meer acceptatie te vinden in de gebeurtenissen van het leven.
• Meer in verbinding te zijn met jezelf en meer rust te vinden in je hoofd.
• Aandachtiger te leven en meer in het moment aanwezig zijn, waardoor je meer kunt genieten van het leven.

De startdatum voor de volgende training is vrijdagochtend 15 oktober 2021. 
Alle data op een rij: 15, 22, 29 oktober, 5, 12, 19, 26 november, 3 december 2021.
Tijd: 09:30 tot 11:45 uur
Extra Stilte (oefen)ochtend: Zondag 21 november 2021 van 09:30 tot 13:30 uur.

De eerstvolgende Mindfulness training zal starten op donderdag 3 maart 2022.
Alle data op een rij: 3, 10, 17, 24, 31 maart, 7, 14, 21 april 2022.
Tijd: 10:00 tot 12:00 uur
Extra stilte ochtend: Zondag 10 april 09:30 tot 13:30 uur

Ook is het mogelijk om een individuele Mindfulnesstraining te volgen. Stuur mij gerust een e-mailbericht met je vragen en voor de mogelijkheden. 

Deze cursus wordt gegeven in een kleine groep van 4 tot 6 personen.  Hierdoor krijgt iedereen persoonlijke aandacht en kan er een leerzame omgeving worden gecreëerd.

De kosten zijn 395 euro. Je ontvangt een persoonlijk kennismakingsgesprek, 8 bijeenkomsten, een stilte (oefen)ochtend, lesmap, begeleide meditaties voor thuis, alle benodigdheden en thee en tussendoortjes.

Als gediplomeerd Yoga & Mindfulness docente ben ik aangesloten bij de vereniging voor Mindfulness VMBN (De VMBN staat voor het bevorderen van mindfulness in de samenleving, door hoog gekwalificeerde trainers). Dit betekent dat u via bepaalde zorgverzekeringen de Mindfulnesstraining vergoed krijgt. Klik hier om te kijken of jouw zorgverzekering deze training vergoed.

Gedurende de cursus krijg je huiswerkopdrachten mee zoals het volgen van een begeleide meditatie. Dit zal dagelijks ongeveer een half uur van je tijd vragen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van een volgende cursus? Of wil je deze cursus liever niet in een groepsverband doen, maar wel graag individueel zodat we de training helemaal aan jou kunnen aanpassen? Stuur mij dan gerust een e-mailbericht voor de mogelijkheden.

Yoga centrum Harmonie in jezelf