Yin Yoga is een zachte, rustgevende vorm van yoga die gericht is op ontspanning. In Yin Yoga richten we ons op het ontspannen van de spieren en het verbeteren van pezen, bindweefsel en gewrichten.

We nemen in Yin Yoga langer de tijd voor de yogahoudingen dan bij de andere vormen van yoga. Bij deze (beginners) Yin Yoga les blijven we ongeveer 3 á 4 minuten in een yogahouding zodat het effect goed kan door dringen in de diepere lagen van het lichaam. (Zoals in het bindweefsel en de gewrichten).

Bovendien doordat we langer in een houding blijven heb je alle tijd om goed in contact te komen met je lichaam en bewust te voelen. Daarnaast is er natuurlijk ook de tijd om je bewust te worden van wat zich in je hoofd afspeelt en te leren om hier op een mindful manier mee om te gaan. Er zal dan ook altijd mindfulness voorbij komen tijdens de Yin Yoga les.

Yin Yoga brengt ruimte, soepelheid en ontspanning met zich mee. Je leert ontspanning te vinden in de inspanning. En dat werkt natuurlijk uiteindelijk door in het dagelijks leven.

Yin Yoga is de tegenhanger van bijvoorbeeld Vinyasa Flow Yoga (Yang Yoga). In Yin Yoga richten we ons op het loslaten en dus ook meer op verlengen en ontspannen van de spieren, waar we bij zijn tegenhanger Vinyasa Yoga juist gericht zijn op spierkracht en de spieren versterken.

Yoga Centrum Harmonie in jezelf – Enkhuizen